menu
 winkelmandje 

Omgaan met het levenslot (antiquariaat)

Joop van Dam

tweedehands boek

In deze beschouwing wordt uitgegaan van de opvatting, dat ieder mens een ontwikkeling doormaakt die zich niet alleen in één leven voltrekt. Aan ons huidige leven zijn andere aardelevens voorafgegaan en er zullen er nog vele volgen.
Tussen elke dood en nieuwe geboorte worden de daden uit het voorgaande leven op aarde verwerkt. Daarbij wordt tevens het komende aardeleven zó voorbereid, dat omstandigheden worden gezocht waarin een zinvol vervolg op vroeger bewerkstelligde situaties mogelijk wordt.
Het levenslot dat een mens op aarde ontmoet is iets dat door zijn eigen hogere wezen is bepaald en gewild. Het bevat beperkingen en mogelijkheden (in constitutie, aanleg, omgeving) waarmee de mens in zijn leven 'aan het werk kan'.

De auteur beschrijft hoe het mogelijk is, een bewustzijn te ontwikkelen van ons lot (of 'karma'). Hij wijst op de door Rudolf Steiner aangegeven oefening van de 'terugblik' als een belangrijk instrument. Deze terugblik-oefening, waarvan meerdere aspecten worden besproken, wordt vooral vruchtbaar als een hulp om te komen tot een bewuste hantering van de polaire krachten van ochtend en avond, van dag en nacht.

Joop van Dam is als huisarts gevestigd te Haarlem. Sedert voorjaar 1987 is hij daarnaast voorzitter van de Anthroposofische Vereniging in Nederland.

info van de uitgever
[Vrij Geestesleven, 1987]

Omgaan met het levenslot (antiquariaat)

Joop van Dam · alles van deze auteur 

€ 3.50

ISBN 9060382498