menu
 winkelmandje 

Niets liever dan jij

Elle van Lieshout en Erik van Os

'Mama, hoe kan ik weten wie de liefste is?' 'Moeilijk hè,' zegt mama. 'Jij hebt ook zo veel keus. Ik weet alleen wie líever dan de liefste is. Die staat hier voor mijn neus!'
Erik van Os en Elle van Lieshout schreven ontroerende en grappige versjes waarbij ze de wereld bekijken door de ogen van een kind. Een wereld dicht bij huis, waar zo veel is om je over te verwonderen. Marije Tolman maakte er hartveroverende illustraties bij.

Bekroond met een Vlag en Wimpel 2017

Info van de uitgever

[Querido kinderboeken, 2017]

Recensie

In dit net niet vierkante prentenboek hebben het welbekende schrijversduo Erik van Os en Elle van Lieshout en de veelgeprezen illustratrice Marije Tolman de handen ineengeslagen en dat leverde een prachtig poëzieprentenboek op. De gedichten zijn origineel én toegankelijk, door het eindrijm en de onderwerpen die dicht bij de belevingswereld van kinderen liggen. Want hoe kan het dat mama oma mama noemt en dat ze mij de liefste noemt maar mijn zusje ook? De liefde tussen ouders en kinderen komt veelvuldig terug, andere onderwerpen zijn bijvoorbeeld jarig zijn, veters strikken, eten en op tijd naar bed gaan. De humor zal volwassenen ook aanspreken: een kind denkt bijvoorbeeld dat zijn moeder graag van 'm hoort dat ze op een olifant lijkt, want dat zijn z'n lievelingsdieren. De illustratrice leefde zich in gemengde techniek weer uit in antropomorfe dieren, dicht aansluitend bij de inhoud van de verzen, maar er ook een eigen grappige draai aan gevend - een hond wordt bijvoorbeeld een zeehond als die van een ijsberengezin is. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Niets liever dan jij

Elle van Lieshout en Erik van Os · alles van deze auteur 

€ 15.99

ISBN 9789045119687