menu
 winkelmandje 

Naar de voet van de regenboog

Herman Meyvis

Dit boek is de eerste Nederlandstalige inleiding op de projectieve meetkunde, zonder formules, maar met inzichtelijke tekeningen.

De auteur is Herman Meyvis, leraar wiskunde en wetenschappen, mede-oprichter van Steinerschool De Es in Antwerpen. In de lessen 'projectieve meetkunde' leren de leerlingen hun denken beweeglijk(er) te maken. Ze leren op een niet-analytische manier nadenken over wat er gebeurt als je het punt op oneindig als een gewoon punt als andere punten beschouwt.

In dit boek maakt Herman Meyvis het voor elke lezer mogelijk deze oefening mee te maken. Via talloze tot de verbeelding sprekende tekeningen neemt hij de lezer bij de hand om hem over die drempel van het oneindige te brengen.

Maar het boek biedt nog veel meer. De meetkundige hoofdstukken worden afgewisseld met bespiegelingen over de wetenschap, de filosofie en de antroposofie. Deze hoofdstukken reiken de lezer weidse perspectieven aan van verbanden en toepassingsmogelijkheden van de projectieve meetkunde. Dat gaat van de lemniscaatfiguur en het planetenstelsel tot de plantkunde.
Info van de uitgever
[Via Libra, 2014]

Naar de voet van de regenboog

Herman Meyvis · alles van deze auteur 

€ 12.00

ISBN 9789077611203