menu
 winkelmandje 

Één ding tegelijk

Rick Hanson

Rick Hanson geeft in dit handzame boek 52 eenvoudige oefeningen, die goed in het dagelijks leven in te passen zijn. Ze beschermen tegen stress, verbeteren de stemming, en versterken het brein. De oefeningen zijn gegroepeerd rond thema's als 'goed voor jezelf zorgen', 'van het leven genieten zoals het is', 'beter functioneren thuis en op het werk' en 'vrede sluiten met je emoties'.
Info van de uitgever
[Ten Have, 2013]

Door welke veranderingen in ons bewustzijn kunnen we een gelukkiger en rijker leven leiden?
In dit oefenboek staan eenvoudige bewustzijns- en ontspanningsoefeningen om in het dagelijkse leven te gebruiken, voor elke week van het jaar een. Volgens de auteur kan men door ontspanning de ervaring in de hersenen zodanig veranderen dat het bewustzijn mee verandert. Als men de aandacht richt op de gewaarwording dat men nu al goed is zoals men is en op het goede in het zelf en op loslaten, dan zullen de hersenen langzaam de vorm en inhoud aannemen van kracht, zelfvertrouwen en innerlijke vrede. Iedere oefening is een vriendelijke daad ten opzichte van het zelf. Optimisme, kracht en geluk kunnen daardoor toenemen. Men ontwikkelt hierdoor het Boeddhabrein met de eigenschappen mededogen, rechtschapenheid, aandacht en wijsheid. De oefeningen zijn gemakkelijk toepasbaar in het dagelijks leven.
De auteur is neuropsycholoog en meditatieleraar. Van hem verscheen eerder 'Boeddha's brein' (2012)*; dit boek is het praktische vervolg daarop.

Één ding tegelijk

Rick Hanson · alles van deze auteur 

€ 26.00

ISBN 9789025901967