menu
 winkelmandje 

Mythen, heldendicht en verhalen uit de geschiedenis

Kleio

Frans Schobbe

'Laat ik eerst de Muzen bezingen en ook Apollo en Zeus, want dank zij de Muzen en Boogschutter Apollo, zijn er op aarde mensen die zingen en de lier bespelen, er dank zij Zeus ook vorsten bestaan. Gelukkig wie de gunst van de Muzen geniet! Zoetklinkend zijn de woorden die van zijn lippen stromen.'

Zo luidt een van de Homerische lofzangen op de Muzen en als we aan Kleio denken, de Muze van de geschiedenis, dan zijn 'de woorden' verhalen uit het verleden.

De verhalen uit het verleden in deze bundel zijn zowel oeroud, zoals dat van Gilgamesj dat het oudste heldendicht ter wereld is, als piepjong, zoals het verhaal over de schrijver Bakabaadda, dat geschreven is in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Ze hebben gemeen dat ze allemaal iets moois vertellen over een ver verleden dat door die verhalen minder ver weg lijkt. Helden en heldinnen worden mensen met een herkenbaar gezicht: Rama, Savitri, Sona, Zarathoestra, Gilgamesj, Osiris, Apollo, Alexander en Caesar, ze komen allemaal tot leven in dit boek en vertellen ons hun eigen verhaal. Spannend om te lezen, leuk om voor te lezen, heerlijk om naar te luisteren: Kleio's gefluister.

[Informatie van de uitgever]

Mythen, heldendicht en verhalen uit de geschiedenis

Kleio

Frans Schobbe · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789062388998