menu
 winkelmandje 

Mysteriën rond de Druïdenvallei

Een vergeten geschiedenis van de Kelten

Rob ter Steege

De Druïdenvallei is een ruige en dichtbegroeide vallei in de omgeving van Epinal, Frankrijk. Deze vallei wordt al van de vroegste Keltische tijden af herkent als een spirituele plek. Daarvan zijn nog overblijfselen te zien. En ook nu nog wordt hij door de bewoners uit de omgeving bezocht vanwege zijn speciale en serene sfeer. Er staat een kapel en de rivieren de Saône en de Madon hebben er hun bronnen.

Meer dan twintig jaar deed Rob ter Steege er onderzoek. Daarover is nu in samenwerking met de stichting Ecolonie het boek 'Mysteriën rond de Druïdenvallei' verschenen.

Het is niet heel bekend dat de oorspronkelijke Keltische wereld zich eigenlijk juist in dit deel van Frankrijk afspeelt en we ons hier in het centrum van de Keltische La Tène cultuur bevinden. Zo blijken de dingen die we in de vallei zien ons te verbinden met een lange spirituele traditie, die terug reikt tot ver voor de komst van de Romeinen in Frankrijk. Ook zijn er sporen van contacten met de oude klassieke wereld en het Keltische christendom. Op dit alles wordt in het boek uitgebreid ingegaan.

Vanuit Ecolonie geeft Rob ter Steege rondleidingen door de vallei, maakt hij er muziek en vertelt hij er Keltische verhalen. 'De Geest van de Vallei is onsterfelijk' is een gevleugeld woord dat zeker op de Druïdenvallei van toepassing is.

info van de uitgever
[Ecolonie, 2022]

Mysteriën rond de Druïdenvallei

Een vergeten geschiedenis van de Kelten

Rob ter Steege · alles van deze auteur 

€ 19.50