menu
 winkelmandje 

Mindful communiceren

Aandachtig luisteren en spreken om je relaties te verbeteren

Susan Gillis Chapman

In 'Mindful communiceren' laat psycholoog Susan Chapman helder zien hoe we stilte, vertrouwen, vragen en antwoorden kunnen gebruiken om met meer diepgang te communiceren.
Goede communicatie is immers essentieel voor een gezonde relatie tussen partners, familieleden, vrienden en collega's. Mindfulness is een krachtig hulpmiddel om die communicatie te verbeteren en compassievol met anderen om te gaan. Mindfulness verandert namelijk de manier waarop we spreken en luisteren, verstevigt onderlinge banden en helpt doelen te bereiken.
'In een speelse, bijna verleidelijke stijl opent Susan Chapman de weg naar een krachtige en zachtmoedige communicatie.' – Wibo Koole, auteur van 'Mindful werken', mindfulnesstrainer en management consultant

info van de uitgever
[Ten Have, 2015]

NBD Biblion bespreking
Dit uitgebreide en praktische boek is gericht op aandachtige communicatie, met als doel relaties te verbeteren. De lezer kan door allerlei oefeningen en tips leren om onder alle omstandigheden, ook tijdens conflicten, open en respectvol te blijven naar de gesprekspartner zonder zichzelf te verliezen. Door die openheid blijft het mogelijk om zowel met zichzelf als met de ander verbonden te blijven. Hierbij schetst de auteur een theoretisch kader dat is gebaseerd op een aantal basisprincipes, zoals een open geest, bemoediging en onvoorwaardelijke vriendelijkheid. Verder staan door het hele boek heen voorbeelden uit het leven en werk van de auteur. Met name hierdoor blijkt het geheel minder aantrekkelijk om te lezen; de vele anekdotes en personen leiden de aandacht af. De auteur heeft meer dan dertig jaar ervaring met mindfulness en geeft trainingen aan particulieren en bedrijven. Zij is tevens boeddhistisch leraar. Haar oproep tot aandacht en mededogen biedt zeker perspectieven voor nieuwe en meer bewuste communicatievormen.

Mindful communiceren

Aandachtig luisteren en spreken om je relaties te verbeteren

Susan Gillis Chapman · alles van deze auteur 

€ 24.99

ISBN 9789025904869