menu
 winkelmandje 

Mijn grote vriend beer

Suzanne McGinnes

Mijn naam is Bram en ik hou van beren.
Mijn beer heet Beer omdat hij een beer is!

Bram heeft een beer die Beer heet. Bram en Beer doen alles samen. Ze spelen spelletjes, gaan erop uit, eten boterhammen met pindakaas en honing, maken grapjes en delen geheimen. Beer is Brams beste vriend! Ze gaan zelfs 's nachts samen naar de sterren kijken. En natuurlijk is hun favoriete sterrenbeeld de Grote Beer.

Een schitterend prentenboek over vriendschap en verbeeldingskracht met prachtige illustraties van een wel heel bijzondere beer.
Info van de uitgever
[Christofoor, 2012]

NBD Biblion bespreking
Bram is dol op beren. Beer is dan ook zijn grootste vriend, letterlijk en figuurlijk! Bram gaat met hem op stap, ze eten boterhammen met pindakaas en honing, spelen verstoppertje, doen een dutje en vertellen elkaar geheimpjes en mopjes. De twee vrienden zijn onafscheidelijk. Dan blijkt dat de grote beer alleen in de beleving van Bram bestaat en in werkelijkheid zijn knuffelbeer is. Fraai en aandoenlijk verhaal over een jongetje dat helemaal opgaat in zijn eigen fantasiewereld. De in grote letters gedrukte tekst bestaat uit een of twee zinnen en is kort en bondig. Het laat ruimte om te kijken naar de prachtige illustraties in diverse technieken. Ze beslaan een dubbele pagina en laten de intensieve band tussen de jongen en de beer zien. Sommige tekeningen zijn voorzien van handgeschreven commentaar – woorden, geluiden of zinnetjes – in een kinderlijk handschrift. Op het omslag van dit grote prentenboek in oblong formaat zit Bram op de rug van zijn enorme vriend Beer.
Vanaf ca. 3 jaar.

Mijn grote vriend beer

Suzanne McGinnes · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9789060385692