menu
 winkelmandje 

Mijn Draak

Jackie Morris

'Mijn draak is zo groot als een dorp. Hij heeft vleugels zo groen als gras. Zijn staart lijkt wel een rivier.' Draken zijn er in alle soorten en maten. Vol passie beschrijven jongens en meisjes hun eigen draak. De illustraties van Jackie Morris daarbij zijn adembenemend. Met behulp van vuur, schubben, klauwen en alles wat er maar bij een draak hoort kun je vervolgens zelf jouw eigen draak uitbeelden.
Info van de uitgever
[Christofoor, 2013

In dit prentenboek met fraaie waterverfillustraties over dubbele pagina's spelen draken en menselijke ik-figuren de hoofdrol. Dit zijn verschillende kinderen, onder meer verbeeld als ridder, toeareg en Aziatische tiener. Ook de draken zijn in elke prent anders en hebben vredelievende eigenschappen als liedjes zingen, bloemblaadjes rondstrooien en 'vliegen op de muziek van de wind'.
De achtergronden lopen uiteen van sprookjesachtige landschappen tot een moderne stad. Het lage perspectief, de aandacht voor detail en het subtiele kleurgebruik creëren een fantasierijke wereld waarin de lezer wordt binnengezogen. De draken zijn van opzij weergegeven; door het gebruik van afsnijdingen ogen ze enorm.
Er is geen doorlopend verhaal, maar op elke prent toont een andere ik-figuur zijn of haar draak en benoemt diens eigenschappen. De korte tekstregels sluiten qua sfeer aan bij de prenten; ze zijn poëtisch van ondertoon. De laatste illustratie is een bonte verzameling van alle draken met de oproep: 'Hoe ziet jouw draak eruit?', die aanzet om creatief aan de slag te gaan.
De schutbladen hebben een meerwaarde. Voorin zien we drakeneieren in alle kleuren en formaten. Achterin zijn sommige eieren aan het uitkomen en kruipen er draakjes uit. Vanaf ca. 4 jaar.

Mijn Draak

Jackie Morris · alles van deze auteur 

€ 15.95

ISBN 9789060386989