menu
 winkelmandje 

Mijn beschermengel en ik

Hans Stolp

Mijn eigen engel - mijn beschermengel - overziet mijn hele leven: hij ziet dat als een samenhangend geheel waarin al mijn ervaringen zinvol zijn. Vanuit dit overzicht leidt mijn engel mij vol liefde op mijn aardse weg.
Elke nacht ontmoet ik haar. Dat is het moment waarop mijn engel haar inspirerende krachten in mijn hart laat stromen. Zij/hij helpt mij bij de bijzondere lessen van deze tijd: een leven in gelijkwaardigheid, het verwerven van zelfstandigheid, het gaan van de weg naar binnen en het ontdekken van mijn levensdoel.
Dankzij zijn inspiratie groei ik geestelijk áán en mét de mensen om mij heen. Vaak verzet ik mij tegen de lessen die mijn engel mij voorlegt, maar altijd zeg ik achteraf, als ik het waarom ervan begrijp: 'Dank je wel, mijn engel.'

Dankzij de inspiratie van je engel is er innerlijke groei mogelijk.
[Ankh-Hermes, 2008]

NBD|Biblion recensie
Eerder scheef Hans Stolp al over engelen. Zo beleefde zijn boek 'Leven met engelen' een vierde druk; ook 'Een engel die je komt helpen' werd herdrukt. In dit boek gaat hij in op een bijzondere engel, namelijk de beschermengel die elke persoon heeft. Naar zijn opvatting heeft iedereen voor zijn of haar komst op aarde een laatste gesprek met zijn of haar beschermengel. In dat gesprek waarschuwt de beschermengel de persoon voor eenzaamheid en angst, maar de engel geeft ook aan dat de liefde in het hart het allerbelangrijkste is. De engel geeft twee belangrijke opdrachten mee aan de mens als die aan het nieuwe leven op aarde begint. Die opdrachten zijn gelijkwaardigheid en zelfstandigheid. Waar kinderen contact houden met hun beschermengel, blijft dat bij de meeste volwassenen beperkt tot 's nachts. Om je als volwassene toch open te stellen voor de beschermengel, moet je 's nachts je ziel vullen met liefde en dankbaarheid. Het is een geruststellende gedachte dat bij het verlaten van ons aards bestaan onze beschermengel ons opwacht.

Mijn beschermengel en ik

Hans Stolp · alles van deze auteur 

€ 15.50

ISBN 9789020202236