menu
 winkelmandje 

Midden in de winternacht

De mooiste sinterklaas- en kerstliedjes

An Debaene

Knus winterboek voor bij het haardvuur
-unieke samenwerking tussen vader, muzikant Wigbert, en zoon, illustrator Aaron Van Lierde
Zie ginds komt de stoomboot
Hoor de wind waait door de bomen
Daar wordt aan de deur geklopt
Stille nacht
De herdertjes lagen bij nachte
Er kwamen drie koningen
Midden in de winternacht brengt de 30 bekendste en mooiste sinterklaas- en kerstliedjes samen in één prachtig boek. Oude volksliedjes komen opnieuw tot leven. Oorspronkelijke teksten en bijbehorende gitaarakkoorden zorgen ervoor dat je de tekst van deze klassiekers nooit meer zult vergeten. Een ideaal boek om lange, donkere winteravonden wat gezelliger te maken.
AN DEBAENE publiceerde al succesvolle bundels met kinderliedjes, waaronder Ikkeltje Kramikkeltje en Alle eendjes. Illustrator AARON VAN LIERDE zorgt voor de originele illustraties in de herwerkte uitgave van deze sint- en kerstbundel. Een prachtig liedjesboek voor alle kleuters en hun (groot)ouders en leerkrachten. Met bijbehorende cd.
Info van de uitgever
[Davidsfonds, 2008]

NBD Biblion bespreking
Wie ze nog niet bezit, krijgt nu de gelegenheid de feestcollectie op orde te brengen. Verzameld zijn 29 decemberliedjes: vijftien bekende sinterklaasliedjes (waaronder 2x 'Sinterklaas kapoentje' met verschillende teksten) en veertien kerstliedjes. Het betreft met name klassiekers als 'De zak van Sinterklaas', 'Zie ginds komt de stoomboot' en 'De herdertjes lagen bij nachte'. Toch is deze uitgave de moeite waard.
Naast de teksten is de muzieknotatie met gitaarakkoorden opgenomen. De oorspronkelijke zwart-witillustraties van Klaas Verplancke zijn vervangen door sfeervolle illustraties in kleur die soms gewaagd zijn (de drie koningen als kinderen geschilderd, een kerstboom bij een sinterklaaslied). De in wisselende grootte gedekte schilderingen met dikke omlijning hebben overeenkomsten met het werk van Harrie Geelen.
Bij het boek hoort een cd met de liedjes uit het boek; gezongen met Vlaamse tongval en niet direct herkenbaar vanwege de gebruikte beat. Achterin een bibliografie over de herkomst van de liedjes. Remake van het boek uit 1996. Voor allen die de decembermaand in hun hart hebben gesloten

Midden in de winternacht

De mooiste sinterklaas- en kerstliedjes

An Debaene · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9789059082823