menu
 winkelmandje 

Michaël

Ita Wegman

Wij leven in het tijdperk van Michaël. Maar wie is eigenlijk dit machtige wezen? De Nederlandse arts Ita Wegman heeft ons, door haar samenwerking met en geïnspireerd door Rudolf Steiner, grootse beelden en heldere inzichten verschaft omtrent Michaël. Zij neemt ons mee door de geschiedenis van dit zonnewezen en beschrijft hoe Michaël in de mens werkt.

Verder komen aan bod o.a.:
- de twee Michaël-stromingen
- de Mithras-mysteriën
- Ormoezd en Ahriman
- de mysteriën van Eleusis en Efese
- Alexander en Aristoteles
- Mozes en het joodse volk
- Golgotha; hiet Ierse christendom
- Michaël, redder in deze tijd.

Volgens Ita Wegman kunnen 'Michaël-legenden en -beelden een idee geven hoe de mensheid in de loop van de geschiedenis Michaël heeft gezocht en beleefd. Maar zijn werkelijke wezen, zijn concrete geestelijke gestalte wordt alleen door Rudolf Steiners onderzoek geopenbaard.

Een boek voor mensen met interesse voor de geest van deze tijd.

[info van de uitgever]


Een verzameling artikelen en brieven met als thema Michaël, de aartsengel. De auteur beschrijft de geschiedenis van Michaël en zijn werking op de aarde en de mensheid. De Michaëllegenden en -afbeeldingen in de kunst kunnen een idee geven hoe de mensen Michaël hebben ervaren en beleefd, in de loop der eeuwen. Zij schrijft over twee Michaelstromingen, het Ierse christendom, de Apocalyps van Johannes. De Nederlandse arts Ita Wegman was nauw verbonden met Rudolf Steiner. Ze heeft de antroposofische geneeskunst voor een groot deel uitgewerkt. Haar artikelen en brieven waren bedoeld als aanvulling op hetgeen Steiner reeds over Michaël geschreven had. Na zijn dood schrijft zij verder. De bundel is samengesteld uit artikelen uit diverse bronnen, die uitgebreid achterin het boek worden genoemd. Door de vele afbeeldingen in zwart-wit en kleur is het een aantrekkelijk boek.

Michaël

Ita Wegman · alles van deze auteur 

€ 19.50

ISBN 9789072052445