menu
 winkelmandje 

Mia en de bibliotheekhond

Lisa Papp

Soms lukt het Mia niet om woorden te maken. En soms blijven de zinnen gewoon in haar keel hangen als ze hardop moet lezen. Maar dan mag ze Bonnie, de hond van de bibliotheek, wekelijks gaan voorlezen. Bonnie vindt het helemaal niet erg als Mia over woorden struikelt, waardoor die steeds minder bang wordt om fouten te maken. En weet je wat? Dan is lezen eigenlijk best leuk!
info van de uitgever
[De Vier Windstreken,

NBD Biblion
Mia vindt lezen niet leuk. Zeker niet hardop lezen in de klas. De woorden laten zich niet vangen en de zinnen blijven in haar keel hangen. Ze wil graag een ster krijgen van de juf, maar elke keer krijgt ze hartjes, als aanmoediging. Een bijzondere vriendschap in de bibliotheek verandert alles.
Moeite met lezen wordt op een heel sfeervolle manier verwoord en verbeeld in dit prentenboek dat geschikt is om zelf te lezen en voor te lezen. Ik-persoon Mia ontdekt samen met een hond die geduldig luistert dat lezen wél leuk is als je niet bang hoeft te zijn om fouten te maken.
Paginavullende illustraties worden afgewisseld met kleinere prenten in een kader. De platen in potlood en aquarel waarin aardkleuren domineren zijn sfeervol en lief en de wisseling in perspectief zorgt voor veel variatie. Het boek straalt rust uit, die past bij het tot rust komen van Mia. Het boek is opgedragen aan bibliotheken waar magie te vinden is. Vanaf ca. 4 jaar.

Mia en de bibliotheekhond

Lisa Papp · alles van deze auteur 

€ 14.99

ISBN 9789051165791