menu
 winkelmandje 

Mees Kees op de kst

Mirjam Oldenhave

Hij is geweldig, invalmeester Kees. Mees Kees is stagiair, dat betekent dat hij het meester-zijn nog moet leren. Maar daar willen de kinderen hem best bij helpen. Het is bijvoorbeeld veel handiger om de sommen even over te schrijven als één iemand ze al gemaakt heeft. En Tobias legt hem uit dat hij af en toe een kind na moet laten blijven. Tobias wil zelf wel als eerste. Dan wil hij ook best een klusje doen voor mees Kees, hem helpen met een spelletje op de computer, bijvoorbeeld...
Als mees Kees verliefd wordt, heeft hij daar ook hulp bij nodig. Gelukkig maar dat er zo veel experts in de klas zitten!

info van de uitgever
[Ploegsma, 2015)

NBD Biblion bespreking
(van de boekuitgave)
Het doldwaze, maar soms ook gevoelige verhaal wordt verteld door Tobias (ik-figuur). Mees Kees is zijn idool, bijna stand-in voor zijn overleden vader. Kees vervangt als stagiaire de reguliere juf tijdens haar zwangerschapsverlof. De kinderen hopen dat hij kan blijven. Hij is niet doorsnee en heeft een onverwachte en creatieve manier van onderwijs geven en met de kinderen omgaan. Je mag zoveel mogelijk fouten maken; aardrijkskunde leidt tot moppen vertellen; een voedselproject start met het eten van chips en tafels leren gebeurt met het klassenmeubilair. Als hij zelf uit verlegenheid rondom zijn verliefdheid hulp nodig heeft, staan de kinderen in de rij om hem te adviseren. Dit mooi verzorgde boek heeft kleurige, soms komische illustraties bij de lopende gebeurtenissen, in aquarel en pen. Soms loopt de tekst erin door. Het omslag toont een gymles met de kinderen en meester Kees in handstand op de springkast, nu als hologram waarbij de benen van mees Kees bewegen. Van daar vliegt een badmintonshuttle door de pagina's. Voorin worden meester en klas voorgesteld. Er zijn inmiddels al vele boeken en drie films over mees Kees verschenen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Mees Kees op de kst

Mirjam Oldenhave · alles van deze auteur 

€ 11.99

ISBN 9789021674834