menu
 winkelmandje 

Meditatie

Leidraad voor het innerlijk leven

Friedrich Rittelmeyer

Meditatie is van oudsher een middel om tot de kern van jezelf te komen en bewust een brug te slaan naar de geestelijke wereld. Het aanbod aan boeken over meditatie en meditatietechnieken is overweldigend. Kennelijk voelen veel mensen dat hun innerlijke kracht versterking nodig heeft, om zo hun innerlijk te verrijken.

Het boek van Rittelmeyer is ontstaan in de vorm van brieven aan mensen die hulp zoeken bij het vinden van de innerlijke wereld. Hij maakt onderscheid tussen meditatie die christelijk-religieus gericht is en de op bewustzijnsontwikkeling gerichte aanwijzingen van Rudolf Steiner. Tegelijk is het een voortzetting van de impulsen uit de oude monnikenorden, die vooral in Bernardus van Clairvaux belichaamd werden.

Rittelmeyer laat een moderne manier zien om de Christusgeest te zoeken, die de 'hemel' in zich draagt, maar de aarde zoekt. Centraal daarbij staat het Johannes-Evangelie. Rittelmeyer werd door velen herkend als iemand met een grote spiritualiteit, die veel invloed heeft gehad op het streven naar religieuze vernieuwing.

Meditatie

Leidraad voor het innerlijk leven

Friedrich Rittelmeyer · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789062383979