menu
 winkelmandje 

Mediageweld en kinderen

Peter Nikken

Welke invloed heeft mediageweld op de jeugd? Mediageweld en kinderen geeft een genuanceerd en concreet antwoord op die vraag. De confrontatie met mediageweld brengt risico’s voor kinderen en jongeren met zich mee, maar die risico’s zijn afhankelijk van het kind, de omstandigheden en het type mediageweld. Peter Nikken geeft een toegankelijk overzicht van het internationale onderzoek naar jeugd, geweld en media in de afgelopen tien jaar. De auteur behandelt het geweld op televisie en in films en gaat in op de mogelijke effecten van gewelddadige games en het geweld in het nieuws of op internet.

Mediageweld en kinderen is het eerste boek dat de ontwikkelingsfasen van kinderen als mediaconsument beschrijft en de consequenties daarvan voor de invloed van mediageweld. Daarnaast gaat de auteur uitvoerig in op de rol die de media, het onderwijs en de ouders in de mediaopvoeding kunnen vervullen.

Mediageweld en kinderen is interessant voor hbo- en wo-studenten communicatie, psychologie, pedagogiek, journalistiek en rechten. Daarnaast zullen professionele opvoeders in het onderwijs en de jeugdsector in dit boek waardevolle informatie vinden over de risico’s van mediageweld.

Peter Nikken is deskundige op het gebied van jeugd en media en werkzaam bij het Nederlands Jeugdinstituut. Zijn wetenschappelijke interesse gaat uit naar de Kijkwijzer en de rol van mediaopvoeding bij het omgaan met internet, games en televisie.

Mediageweld en kinderen

Peter Nikken · alles van deze auteur 

€ 24.90

ISBN 9789066658868