menu
 winkelmandje 

Martha en Margje (antiquariaat)

Margje Koster

tweedehands boek

n Martha & Margje beschrijft Margje Koster het aangrijpende en schokkende verhaal van haar jeugd. Martha heette ze toen, een verwaarloosd Amsterdams straatkind, dat liefdeloos werd opgevoed en veelvuldig werd misbruikt en mishandeld door haar ouders en andere familieleden. Door haar moeder aangezet tot diefstal, werd ze uiteindelijk door haar ouders zelf aangegeven bij de politie, waarna ze in diverse inrichtingen en instellingen verbleef.

Als Margje koster in 1993 ongewild te maken krijgt met een criminele organisatie, vagen de gebeurtenissen die zich dan voltrekken het kleine beetje veiligheid weg dat zij na haar traumatische jeugd moeizaam had opgebouwd. Wanneer ze in deze dreiging dezelfde dagelijkse dreiging uit haar jeugd herkent, kiest ze er uiteindelijk voor de confrontatie met haat verleden aan te gaan.

Samen met haar psychiater probeert ze in contact te komen met het deel van haar persoonlijkheid dat ze, om te kunnen overleven, verdrongen had: het gekooide straatkind Martha. Het opnieuw beleven van deze diep weggestopte, traumatische gebeurtenissen brengt hevige angsten en diepe depressies met zich mee.

Met op de achtergrond de uitspraak van Martin Luther King: Laat u door niemand zó diep naar beneden halen dat u hem haat, voert ze een innerlijke strijd om tot een vorm van vergeving te komen voor het grote onrecht dat haar in haar jeugd is aangedaan.

info van de uitgever

[Indigo, Vrij Geestersleven, 2001]

Martha en Margje (antiquariaat)

Margje Koster · alles van deze auteur 

€ 8.00

ISBN 9060381955