menu
 winkelmandje 

Maria Magdalena uit de verf

40 schilderijen met verborgen symboliek

Danielle van Dijk

Iedereen weet tegenwoordig dat het beeld van Maria Magdalena als hoer niet klopt en dat de Kerk dit verzonnen heeft om een geheim te verhullen. Op 10 juni 2016 heeft paus Franciscus I Maria Magdalena officieel tot apostel naast Petrus uitgeroepen. Ook heeft hij haar feestdag 22 juli tot een kerkelijke feestdag gemaakt.
In de esoterie is Maria Magdalena al bijna 2000 jaar bekend als de 'apostel der apostelen'. Zij was echter veel meer dan dat! In dit boek bespreekt Danielle van Dijk de verborgen symboliek in veertig schilderijen van de grote schilders uit de Renaissance. Zij kenden het geheim van Maria Magdalena als de geliefde vrouw van Jezus. Leonardo da Vinci, Rafaël, Michelangelo, Botticelli en de Vlaamse Primitieven verhulden deze geheime boodschap in enkele van hun schilderijen, recht onder de neus van hun kerkelijke opdrachtgevers.
In oude teksten uit de Nag Hammadi Geschriften (gevonden in 1945) is dit andere beeld van Maria Magdalena als de geliefde vrouw van Jezus ook bekend.
De auteur onderzocht jarenlang deze thematiek, bezocht de plaatsen waar de Magdaleense leefde en schreef al eerder een boek over haar: Maria Magdalena, vrouw naast Jezus, Christofoor 2012.
Dit boek is een aanrader voor de zoeker naar waarheid en een boeiende studiegids voor elke nieuwsgierige museumbezoeker.
info van de uitgever
[Cichorei, 2016]

Maria Magdalena uit de verf

40 schilderijen met verborgen symboliek

Danielle van Dijk · alles van deze auteur 

€ 22.50

ISBN 9789491748509