menu
 winkelmandje 

Leven met hooggevoelige kinderen

Susan Marletta-Hart

Eén op de vijf kinderen is hoogsensitief.

Sinds het verschijnen van haar bestseller Leven met hooggevoeligheid krijgt Susan Marletta-Hart van lezers regelmatig de vraag hoe ze het beste kunnen omgaan met hoogsensitievekinderen. Wat is kenmerkend voor hen, hoe begeleid je ze als het bijvoorbeeld op school te druk is, wat zijn de valkuilen voor deze kinderen en hun al dan niet hooggevoelige ouders?

Susan Marletta-Hart laat zien hoe we een hooggevoelig kind kunnen herkennen. Daarvoor gebruikt ze recente inzichten. Ook staat haar boek vol ervaringsverhalen: wat het bijvoorbeeld betekent voor zo n kind om op kamp te gaan. Of waarom het zoveel last heeft van een kriebelend labeltje in een T-shirt. Na 24 oefeningen en meditaties voor ouders en kinderen - zoals `Wees luid , `Visualiseer een krachtdier' - besluit het boek met concrete tips voor ouders en andere opvoeders.
Info van de uitgever
[Ten Have, 2013]

NBD Biblion bespreking
Het eerste deel van dit boek beschrijft de kenmerken van een hooggevoelig kind. Daarbij worden ook adviezen gegeven over hoe je zo'n kind kunt ondersteunen en tegemoetkomen. Het tweede gedeelte behandelt per periode de vroege jeugd tot en met de adolescentie van een gevoelig kind. Bij veelvoorkomende kenmerken in die leeftijdsfase staan opnieuw tips en tal van oplossingen. Tot slot is er een deel met oefeningen, ook aangepast op leeftijdscategorie. Het boek is helder geschreven, de adviezen zijn zeer ter zake doende. Uit elke bladzijde blijkt de grote liefde voor het hooggevoelige kind. Het enige minpuntje is misschien dat er wel erg veel brieven en mailtjes van cliënten zijn opgenomen; bovendien zijn ze niet altijd even relevant. Maar: een geweldig boek voor iedereen die met hooggevoelige kinderen (1 op de 5!) te maken heeft. Met tips en literatuurlijst

Leven met hooggevoelige kinderen

Susan Marletta-Hart · alles van deze auteur 

€ 20.99

ISBN 9789025901714