menu
 winkelmandje 

Leven met het jaar

Christiane Kutik e.a.

Je kind gaat naar de Vrije School en zingt opeens strijdbare liedjes over draken en 'zwaarden, een kruis gelijk'... Als ouder maak je kennis met het verschijnsel 'jaarfeesten' en je begint, aan de hand van je kind, je eerste 'kringloop' door het jaar.

De gang door het jaar. We kennen de seizoenen die elkaar opvolgen, en in onze agenda's staan de 'erkend christelijke feestdagen' genoteerd, maar wat we dan verondersteld worden te vieren, wat de diepere achtergronden zijn van zo'n feest, is steeds minder bekend. Nog moeilijker wordt het, wanneer het gaat om 'het feest' van St. Jan of Michael. Wat betekenen die jaarfeesten, en hoe vieren we ze, uiterlijk èn innerlijk?

'Leven met het jaar' is een prachtig uitgegeven boek met verhalen, liedjes en spelletjes, recepten en 'knutsels', waaraan verscheidene Duitse en Nederlandse auteurs meewerkten. Subtiel geschilderde zwart/wit illustraties van Eva-Maria Ott-Heidmann begeleiden de tekst. Het boek begint in de winter, in de tweede helft van januari, 'als de sappen in de bomen weer beginnen te stromen', en eindigt met het feest van Driekoningen, het jaar daarop. Voor ieder jaargetijde, maand of feest is er een verhaal. Van alle feesten, de christelijke en de 'voor-christelijke' (carnaval), wordt een korte beschrijving gegeven. Een gezinsboek, waar je jaren mee vooruit kunt.

Ank Kramers, in ABC Antroposofie nr.2

Leven met het jaar

Christiane Kutik e.a. · alles van deze auteur 

€ 25.50

ISBN 9789060387856