menu
 winkelmandje 

Lekker landschap

Smullen van bos en veld

Michiel Bussink

Sinds de verschijning van de eerste editie van Michiel Bussinks Lekker Landschap heeft een groeiende groep Nederlanders de charme van het wildplukken ontdekt. Wat een enorme rijkdom aan mooie, smakelijke planten, bloemen, bessen, noten en paddestoelen kent ons landschap! Deze geheel herziene editie, met prachtige foto's van Maarten Westmaas, nieuwe planten en bessen en nieuwe recepten is één grote uitnodiging tot lezen, kijken, naar buiten gaan, plukken, koken en smullen. Van eekhoorntjesbroodgratin en lieve-vrouwe-bedstro-roomijs tot vlierbloesemsorbet en veldzuringsoep met gepocheerde eieren.
Dankzij de aanstekelijke cultuurhistorische verhalen en landschapsfoto's komt de Nederlands natuur letterlijk bij je binnen.
Inclusief handig overzicht van giftige planten, bessen en paddestoelen, zodat vergissen een stuk moeilijker wordt.
info van de uitgever
[Trichis Publishing, 2015]

NBD Biblion bespreking
Lekker wandelen en fietsen biedt meer dan een frisse neus en beweging want buiten is er genoeg te vinden om thuis een lekkere salade, stamppotje, toetje en jams mee te maken. De belangstelling hiervoor is groeiende, mede door enthousiaste sterrenkoks (Jonnie Boer, René Redzepi) en door boeken van Ria Loohuizen, Edwin Florès enz. Dit boek is een grondig herziene en uitgebreide versie van de eerste uitgave in 2006*, nu royaal geïllustreerd met mooie foto's die ook het determineren zullen vergemakkelijken. Het is een nuttige handleiding over wat er gedaan kan worden met bijvoorbeeld bramen, paardenbloemen, zevenblad, muur, dovenetel, de vlier, pinksterbloemen en met noten en paddenstoelen. Afgewisseld met interviews met wildplukkers, diverse wandelingen enz. Met lekkere en verrassende recepten. Bussink adviseert een bescheiden plukgedrag: bedenk wat je kunt gebruiken, laat altijd wat staan, respecteer de natuur en neem een goede flora mee. Ook voor tuinliefhebbers krijgt onkruid wieden nu een extra dimensie! Met een literatuurlijst en register.

Lekker landschap

Smullen van bos en veld

Michiel Bussink · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789492077080