menu
 winkelmandje 

Leef gezond, adem rustig

Masha Anthonissen-Kotousova

Leef gezond, adem rustig is geschreven door een leerling van professor Buteyko die zelf jarenlang ervaring heeft met deze Russische ademhalingsmethode.
De methode is in Rusland door het Ministerie van Volksgezondheid erkend en begint de wereld te veroveren. Officiële testen in Rusland (1968-1981) en in Australië (1994-1996) hebben aangetoond dat reeds na een week oefenen met deze methode de behoefte aan bronchiënverwijdende middelen bij astmapatiënten met gemiddeld 90% afneemt.
De methode is gebaseerd op een trainingsprogramma waarin geleerd wordt om bewust met de ademhaling om te gaan. Discipline is daarbij nodig, maar daardoor krijgt men gezondheid terug. In Rusland, Oekraïne, Israël, Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië wordt de Buteyko-methode met succes toegepast. Honderdduizenden chronisch zieken zijn gezonder geworden en hebben geen last meer van astma.
Wat we altijd hebben aangeleerd, moeten we veranderen: adem minder diep!
Masha Anthonissen-Kotousova bestudeerde de Buteyko-methode in Rusland en geeft over deze methode cursussen, onder andere aan de Hogeschool te Utrecht (faculteit gezondheidszorg) en ook elders in het land.
Info van de uitgever
[Ankh-Hermes, 6e druk 2014]

NBD Biblion bespreking
Astma is een chronische ziekte, waar velen onder gebukt gaan. Buteyko, een Russische arts/fysioloog, heeft een ademhalingsmethode ontwikkeld met zeer goede resultaten, speciaal voor genezing van astma en allergie. In dit boekje leest men na een kort voorwoord wat een goede ademhaling is, hoe een te diepe ademhaling op te heffen, wat de vele gevolgen kunnen zijn van een slechte ademhaling en hoe men een goede ademhaling kan krijgen en behouden. Verder wordt vermeld wat de mogelijkheden van deze eenvoudige methode is. Voor toepassing van deze therapie is het echter beslist noodzakelijk om dit onder leiding te doen van een goed opgeleide Buteyko-specialist. Tot slot een lijst van Engelse publicaties en het adres van de auteur voor verdere informatie en cursussen in Nederland. Dit boekje geeft duidelijke informatie voor de leek en therapeut. Verzorgde pocket met ruime bladspiegel.

Leef gezond, adem rustig

Masha Anthonissen-Kotousova · alles van deze auteur 

€ 15.00

ISBN 9789020204414