menu
 winkelmandje 

Langmuts en de vakantie

Josina Intrabartolo

Kabouter Langmuts is blij, want hij gaat op vakantie! Maar als hij het aan Kleine Uil vertelt, wordt hij toch een beetje verdrietig. Want wat moet hij straks allemaal missen op vakantie? Als de twee vriendjes ineens iemand om hulp horen roepen, hebben ze geen tijd meer om erover na te denken. Ze moeten helpen! En zo ontmoeten ze iemand die veel verstand heeft van op vakantie gaan...
Voor veel gevoelige kinderen is vakantie leuk, maar ook heel spannend. Op vakantie is (bijna) alles anders dan thuis! In dit nieuwe avontuur van Langmuts vinden zij herkenning en begrip. De tien tips achterin het boek zijn bestemd voor ouders en opvoeders die ook tijdens de vakantie rekening willen houden met de gevoeligheid van hun kind.
info van de uitgever
[Scrivo Media, 2015]

NBD Biblion bespreking
Langmuts gaat op vakantie! Hij is erg blij, totdat hij zich realiseert dat hij dan van alles achter laat dat hij gaat missen. In zijn verdrietige bui hoort hij iemand huilen: Roodborstje Robin, die tijdens de terugreis van haar wintertrektocht gevallen is en een zere vleugel heeft. Terwijl Langmuts Robin helpt, krijgt hij van alles te horen over haar reis en haar fantastisch fijn vakantiekoffertje – een koffertje vol herinneringen en een dagenafstreepblad. Een nieuwe vriend én een goed idee – Langmuts is weer blij!
In deze handzame uitgave doet de hoogsensitieve Langmuts een nieuwe ervaring op met een thema dat uit het leven gegrepen is, volgens een 'format' van ervaring-gevoel-oplossing die op je weg komt.
Het verhaal is gedrukt in een klein lettertype en de ietwat gedateerd aandoende, kleurrijke illustraties (aquarel) verbeelden het verhaal op vriendelijke wijze. Met tien tips voor een relaxte vakantie. Liefdevolle vertelling die verduidelijkt, inzicht geeft en laat zien dat een oplossing 'op je weg komt', zodat vakantie ook écht leuk kan zijn. Voorlezen vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Langmuts en de vakantie

Josina Intrabartolo · alles van deze auteur 

€ 14.95

ISBN 9789491687891