menu
 winkelmandje 

Kunst met taart

Thé Tjong-Khing

Een originele kennismaking met kunst voor jonge kinderen
Het schilderij van mevrouw Hond wordt gestolen. De dieren zetten de achtervolging in en komen zo terecht in de grote kunstwerken uit de geschiedenis. - Kunnen ze de dief vatten? - Waarom is mama Konijn boos op mevrouw Varken? - En waarom rent meneer Varken achter mama Konijn aan? Herken je de werken van Van Gogh, Mondriaan, Picasso en vele andere grote kunstenaars?
info van de uitgever
[Lannoo, 2015]

NBD Biblion bespreking
Mevrouw Hond droomt van een diefstal van een schilderij in een museum. Er volgt een spannende achtervolging van de dief die uiteindelijk gepakt wordt waardoor het schilderij weer in het museum tentoongesteld kan worden. Tegelijkertijd is er de verhaallijn waarbij mevrouw Varken op de voet van de kleine van mevrouw Konijn staat en deze achter haar aan gaat met een plumeau. En meneer Varken gaat weer achter mevrouw Konijn aan. Tekstloos prentenboek waarin de achtervolgingen voor spanning zorgen.
In alle platen over een dubbele pagina staan veel verwijzingen naar bekende kunstwerken van o.a. Van Gogh, Mondriaan en Picasso. En elke plaat is geënt op de compositie van een bekend schilderij. Op de schutbladen zijn details ervan, samen met de naam van de kunstenaar, afgebeeld. Al deze kunstenaars hebben een plek in het boek gekregen. Ook zonder tekst zijn, net als bij het prentenboek 'Waar is de taart?' (Woutertje Pieterseprijs 2005 en de Zilveren Penseel 2005), de verhaallijnen goed te volgen.
Elke illustratie is een schitterend kunstwerk op zich en door de vele details een kijk- en zoekplaat waarop steeds weer iets nieuws is te ontdekken. En passant wordt kunstles gegeven. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Kunst met taart

Thé Tjong-Khing · alles van deze auteur 

€ 14.99

ISBN 9789401426251