menu
 winkelmandje 

Kortsluiting

Lieneke Dijkzeul

'Hij komt niet dacht Daniël. Hij heeft zich bedacht. Hij probeerde niet naar de telefoon te kijken die op het bureau stond en elk moment kon gaan rinkelen.'

De veertienjarige Daniël schuift heen en weer op zijn stoel en veegt zijn handen af aan zijn spijkerbroek en staart naar de wijzers van de klok. Hij zit te wachten op zijn nieuwe pleegvader. Wat verwacht die familie van hem en hoe moet hij zich gedragen? Hij weet al nauwelijks hoe je netjes met mes en vork moet eten. Want hij is het allemaal niet gewend: al jaren zorgt Daniël voor zichzelf, zo goed en zo kwaad als het gaat.

Op zijn nieuwe school gaat het niet zo best, en ook in het pleeggezin loopt het niet echt op rolletjes. Als Daniël vindt dat hij onrechtvaardig wordt behandeld, pikt hij dat niet en slaat de vlam in de pan. Toch begint hij zich wat thuis te voelen en langzamerhand groeit zijn vertrouwen. Dan doet Marieke, zijn pleegzus, met wie het toch al niet erg botert, iets onvergeeflijks. Bij Daniël slaan de stoppen door en hij neemt de benen.
[info van de uitgever]


ABC 'Leesrapport':
Een knap geschreven verhaal waarin je als lezer meeleeft met Daniël, een stoere puber die zijn kwetsbare kant zoveel mogelijk verstopt, maar ook met de personen om hem heen. De gebeurtenissen zijn invoelbaar beschreven, de dialogen zijn levensecht, de karakters genuanceerd. De schrijfster verstaat de kunst van het weglaten, als lezer moet je soms naar de dingen raden - net zoals in de werkelijkheid.
Het verhaal is niet zoet of moralistisch, wel meeslepend, tegen het einde zelfs spannend én ontroerend.
Een aanrader!
(John Hogervorst)

Kortsluiting

Lieneke Dijkzeul · alles van deze auteur 

€ 15.95

ISBN 9789047707042