menu
 winkelmandje 

Koken met kleurenergie

De helende kracht van voedsel

Anneke Coopman

Koken met kleurenergie is een grensverleggend spiritueel kleurenkookboek, dat de relatie beschrijft tussen de kleur van voeding en de energie ervan. Anneke Coopman ontwikkelde een systeem om de energie van voedingsmiddelen te coderen met de kleuren van de regenboog.
Deze codering levert tal van verrassingen op – bijvoorbeeld dat spinazie vanwege het hoge ijzergehalte energetisch hoort bij rood (staat voor 'gronden', 'levensenergie', het basischakra) en niet bij groen.
Het boek bevat basisrecepten en tips, zoals een kleurentest, waarmee de lezer zelf aan de slag kan. Uitgangspunt is: verbeter je welzijn door bewust met kleuren te werken tijdens het samenstellen, bereiden en nuttigen van de maaltijd.

Anneke Coopman (Amsterdam, 1943) was vele jaren werkzaam in de horeca voordat zij zich vestigde als natuurgeneeskundig therapeut. Ze doceerde aan de hotelscholen in Den Haag en Leeuwarden.
Info van de uitgever
[Altamira/Becht, 2009]

NBD Biblion bespreking
De invloed van kleur op het energieniveau en (dus) op de gezondheid van de mens, is al aangetoond via de kleurengeneeskunde. Kleding en kleur van de omgeving hebben een onmiskenbare invloed op de mens. De auteur van dit boek geeft daarvan in de inleiding een kort overzicht. Dat ook de verschillende kleuren van voedsel van invloed zijn op de energiehuishouding ligt dus voor de hand. Wat het boek bijzonder maakt is dat de schrijfster een indeling van de kleuren van voedsel heeft gemaakt. Die indeling is niet zo vanzelfsprekend als men zou denken: spinazie bijvoorbeeld, lijkt groen, maar wordt bij rood ingedeeld omdat er zoveel ijzer in zit. Ook zijn verschillen in de intensiteit van kleur aangebracht. Deze bepalingen zijn gedaan met behulp van spiertesten, pendel, en spiritueel inzicht. Na een persoonlijke kleurentest kan de gebruiker aan de slag met de eenvoudige en gezonde recepten die op kleur zijn ingedeeld. Met alfabetisch register op product en kleur. Een interessant en gezond boek

Koken met kleurenergie

De helende kracht van voedsel

Anneke Coopman · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789069638591