menu
 winkelmandje 

Klein verhaal over de liefde

Marit Törnqvist

Op een dag gebeurde er iets onverwachts. Er kwam een boot naar het meisje toe, een boot met een man. De man lachte naar haar maar voor ze het wist was hij weer verdwenen.
Wat werd de zee toen kaal! Nog nooit was de zee zo kaal geweest.

Marit Törnqvist illustreerde onder andere boeken van Astrid Lindgren, Rita Törnqvist, Klaas van Assen en Leendert Witvliet. Klein verhaal over liefde is haar eerste 'eigen boek'.

'Een van de mooiste verhalen over de liefde uit de jeugdliteratuur.' - De Volkskrant

'Een pareltje om aan ale verliefde mensen op deze wereld te schenken.' Totem

info van de uitgever
Querido, 2017

NBD Biblion bespreking
Een meisje kijkt, zittend op een paal in zee, naar allerlei boten, die voorbij trekken. Op een dag komt er een man voorbij, op wie ze op slag verliefd wordt. Helaas verdwijnt hij achter de horizon en niemand kan haar troosten. Na een flinke storm begint ze van het wrakhout een huis voor twee personen te bouwen. Zo groot dat het te zwaar wordt voor de paal en uit elkaar valt. Dan verdwijnt ook zij op een vlot achter de horizon.
Een prachtig boek, waarin de sfeervolle prenten een belangrijke rol spelen. Met behulp van aquarelverf en vetkrijt heeft iedere prent een eigen sfeer gekregen, passend bij de voorstelling, die er met Oost-indische inkt ingetekend is. De tekeningen worden ingeleid door enkele, korte zinnen, die de vorm van een niet rijmend gedicht hebben.
Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar is het verhaal aan de hand van de tekeningen goed te volgen. De liefde van het meisje voor de man zal hen echter ontgaan. Daardoor meer geschikt voor oudere kinderen tot ca. 9 jaar.

Klein verhaal over de liefde

Marit Törnqvist · alles van deze auteur 

€ 15.99

ISBN 9789045120997