menu
 winkelmandje 

Kirigami

Snij- en vouwkunst met papier

Ho Hu Ann

Kirigami gaat een stapje verder dan origami. Origami staat voor de Japanse papiervouwkunst, terwijl het bij kirigami ook om de snijkunst gaat. In het boek Kirigami staan 40 kaarten en andere projecten in 3D; van pop-upkaarten voor alle gelegenheden, cadeaudoosjes tot kerstdecoraties. Alle kirigami-projecten zijn voorzien van snij- en vouwschema's en duidelijke foto's om zelf na te maken.Kirigami is een ideale papierhobby voor kaartenmaaksters en liefhebbers van origami-vouwen die toe zijn aan een nieuwe uitdaging! De duidelijke basisuitleg maken dit boek geschikt voor alle niveaus.
- Nieuwe papierhobby voor kaartenmaaksters en origamiliefhebsters
- 40 papiercreaties in 3D
- Handige vouw- en snijschema's om alles stapsgewijs te maken
info van de uitgever
[Kosmos, 2016]


NBD Biblion bespreking
De papierknipkunst is van alle tijden. Sinds de uitvinding van het papier is deze kunstvorm toegepast. Kirigami is de naam die duidt op de combinatie van knippen (of snijden) en vouwen en refereert aan de Japanse papiervouwkunst origami. In dit boek staat het snijden van papier centraal voor het maken van pop-upkaarten die je 90 graden of zelfs 180 graden uitvouwt waarbij een knipfiguur omhoog komt als een soort kunstwerk. Verder voorbeelden van decoraties en kaarten voor allerlei gelegenheden, waaronder kerst. De techniek van het snijden en vouwen wordt duidelijk beschreven met tekeningen en oefenvoorbeelden.
Vervolgens circa veertig projecten die stap voor stap met tekeningen uitgelegd worden met een aanduiding van de moeilijkheidsgraad. Nauwkeurig en precies werken is een voorwaarde, evenals een goed en scherp mes, maar het resultaat is de moeite waard. De patronen staan op ware grootte of iets verkleind tussen de tekst. Met enkele uitgesneden teksten in het Frans en Engels. Geschikt voor een brede doelgroep.

Kirigami

Snij- en vouwkunst met papier

Ho Hu Ann · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789043918800