menu
 winkelmandje 

Kira, de kleine prinses

Daniela Drescher

Kira, de kleine bloemenprinses, vindt de zomer een heerlijke tijd. Maar in de winter, als haar dierenvrienden een winterslaap houden of naar verre warme landen zijn vertrokken, verveelt ze zich heel erg. 'Zou er ergens iemand zijn die er net zo uitziet als ik?' vraagt ze zich af. En op een mooie lentemorgen gaat ze op zoek. Een sprookjesachtig verhaal, dat wondermooi geïllustreerd is!
Info van de uitgever
[Christofoor, 2012]

NBD | Biblion bespreking
Prinses Kira woont helemaal alleen op een mooi plekje achter een prachtig bloeiende heg. 's Zomers speelt ze met de dieren uit het bos, maar 's winters zit ze eenzaam thuis. Tot ze de prins van haar dromen ontmoet. Zeer romantisch prentenboek met pagina's vol zoete, lieve tekeningen ingekleurd met aquarel. Het sprookjesachtige verhaal is simpel. Ondanks alle lieve dieren die Kyra ontmoet, is ze pas gelukkig als ze een zielsverwant van haar eigen soort tegenkomt.
De tekst is meer een ondersteuning van de plaatjes dan andersom. Of Kira misschien ook ouders of bedienden heeft, blijft onbekend. De esthetische, ouderwetse prenten vol prachtige bloemen en knusse dieren tonen een lieflijke wereld waarin alles goed en mooi is; een soort paradijs. Opvallend detail is dat de prins en prinses ongeveer net zo groot zijn als de dieren waarmee zij zijn omringd. Het kleurgebruik is afgestemd op de sfeer van het bos in verschillende seizoenen.
Voor wie graag in lieflijke sprookjes gelooft en geniet van wegdromen bij mooie plaatjes, is dit een heerlijk prentenboekje. Vanaf ca. 4 jaar.

Kira, de kleine prinses

Daniela Drescher · alles van deze auteur 

€ 14.50

ISBN 9789060386897