menu
 winkelmandje 

Kinderspreekuur (antiquariaat)

Gezondheid ziekte opvoeding

Michaela Glockler

tweedehands boek

Kinderspreekuur is een medisch-pedagogisch handboek en naslagwerk, gebaseerd op de inzichten van de antroposofische geneeskunde en de Vrije Schoolpedagogie.
Kinderspreekuur is ontstaan vanuit de jarenlange ervaring van de kinderartsen van het grote antroposofische ziekenhuis in het West-Duitse Herdecke. Op grond van de waardevolle adviezen van verschillende medische, psychologische, paramedische en pedagogische deskundigen is een geheel op de situatie in ons land toegesneden en zeer bruikbare bewerking ontstaan.
Kinderspreekuur is gebaseerd op de ervaring dat geneeskunde en opvoedkunst een gemeenschappelijk doel hebben: de gezonde ontwikkeling van het opgroeiende kind te bevorderen. Daarom zijn vragen van medische, pedagogische en levensbeschouwelijke aard vaak nauwelijks te scheiden.

Kinderspreekuur bestaat uit drie delen:
Het eerste deel behandelt de alledaagse situatie van ziekzijn, waarbij niet alleen de verschillende kinderziekten uitgebreid en systematisch aan de orde komen, maar tevens uitvoerig wordt ingegaan op het vraagstuk van de inenting en dergelijke.
In het tweede deel wordt de ontwikkeling van het kind geschetst en worden suggesties gedaan om een gezonde ontwikkeling te bevorderen.
Het derde deel gaat over therapeutische aspecten in de opvoeding, waarbij tevens wordt aangegeven hoe men bepaalde typische conflict- en crisissituaties kan oplossen.

info van de uitgever
[Christofoor, 1988]

Kinderspreekuur (antiquariaat)

Gezondheid ziekte opvoeding

Michaela Glockler · alles van deze auteur 

€ 25.50

ISBN 906238269x