menu
 winkelmandje 

Kinderen en hun spel

Christiane Kutik

Jonge kinderen nemen vaak zeer nauwlettend waar wat zich in hun omgeving afspeelt. De volwassenen die de zorg voor hen dragen zijn als het ware het voorbeeld, dat, met name in het spel, wordt nagebootst.

Dit al spelend nabootsen is een van de belangrijkste elementen in de ontwikkeling van het kind. Het spreekt vanzelf dat hierbij niet alleen het te spelen spel, maar ook de gebruikte materialen van belang zijn. Maar al te gemakkelijk vergeet men, door de enorme verscheidenheid in het aanbod van speelgoed, dat ook eenvoudige, natuurlijke materialen voor kinderen een goede stimulans kunnen zijn om hun fantasie te ontwikkelen.

In Kinderen en hun spel geeft Christiane Kutik, van wie eerder bij Christofoor het gezinsboek Leven met het jaar verscheen, allerlei adviezen voor spelletjes en de keuze van speelgoed, naast gedichten en liedjes die aansluiten bij de gang van het jaar en suggesties voor verhalen en poppenspelen. De verschillende hoofdstukken worden steeds voorafgegaan door een korte inleiding, waarin de auteur ingaat op de verschillende elementen die bij het kinderspel een centrale rol spelen.

info van de uitgever

Kinderen en hun spel

Christiane Kutik · alles van deze auteur 

€ 5.00