menu
 winkelmandje 

Kinderen beter leren zien

Wat kinderogen ouders te vertellen hebben

Guido van Mierlo

Oogafwijkingen bij kinderen zijn zelden een ongelukkig toeval. Soms is er een dieper liggende oorzaak waardoor een kind levenslang tot een bril veroordeeld lijkt te zijn. Een kind is diep verbonden met zijn ouders en spiegelt hun gedrag. Als een kind wazig gaat zien kun je je als ouder afvragen: Wat wil ik niet zien in het leven? Waar durf ik niet naar te kijken? Heb je de moed dit onder ogen te zien, dan kun je je eigen leven verrijken en ook een positieve invloed uitoefenen op de gezondheid van je kind.

Daarnaast worden er in dit boekje talrijke handvatten aangereikt om spelenderwijs, samen met je kind, toe te werken naar het herstellen van het gezichtsvermogen van je kind.

Verbeter het gezichtsvermogen van je kind door jezelf onder ogen te zien.
Info van de uitgever
[Ankh-Hermes, 2011]

NBD Bilbion bespreking
In navolging van 'Natuurlijk beter zien'* van de auteur waarin richtlijnen staan voor het zelfgenezend vermogen van de ogen, wil hij in dit deel ouders handvatten geven om de visuele problemen van hun kinderen te begeleiden en zo het dragen van een bril te voorkomen of uit te stellen. De hoofdstukindeling is overzichtelijk en informatief, beginnend met de ontwikkeling van het gezichtsvermogen tot 12 jaar, dan mogelijke oorzaken van afwijkingen - door het turen naar beeldschermen en door stress thuis of op school raken de niet volgroeide oogspieren overspannen -. De oefeningen zijn speels en kindgericht van opzet. Als ondersteuning van de oefeningen kunnen reflexpunten gemasseerd worden, aangegeven op een paar schematische tekeningen. Naast deze fysieke benadering wordt ook aandacht besteed aan de methode die Janita Venema beschreef in 'Het fluisterkind'** waarin het kind de ouders een spiegel voorhoudt. Tot slot adressen voor ondersteuning, literatuurlijst en websites. Verzorgd uitgegeven pocket met ruime bladspiegel.

Kinderen beter leren zien

Wat kinderogen ouders te vertellen hebben

Guido van Mierlo · alles van deze auteur 

€ 15.00

ISBN 9789020204759