menu
 winkelmandje 

Karma 7 (antiquariaat)

Rudolf Steiner

tweedehands boek

In het eerste deel van dit boek zijn voordrachten opgenomen, die door Rudolf Steiner in juli 1924 in Dornach werden gehouden. Een rode draad door deze voordrachten heen is de ontwikkeling op aarde van het denken, het gedachtenleven.

Via de uiteenzetting tussen arabische en scholastische denkers in de Middeleeuwen en de daarmee verbonden wisselwerking tussen de wereld van de levenden en de wereld van de gestorvenen, wordt de lezer een wijds panorama getoond van de diepere achtergronden van het Europese geestesleven door de eeuwen heen; met name ook de plaats die de school van Chartres in de 11de, 12de eeuw daarin inneemt.

Hier duiken tenslotte twee belangrijke stromingen uit op, die na een voorbereiding in de geestelijke wereld voorafgaand aan hun geboorte op aarde, in de anthroposofische beweging samenkomen.

In de drie voordrachten van het tweede deel, die tevens in juli 1924, in Arnhem gehouden werden, wordt het thema van de beide stromingen in de anthroposofische beweging verder uitgewerkt.

Beleefbaar wordt hoe middels een harmonische uiteenzetting tussen Platonici en Aristotelici in de ontwikkelingsgeschiedenis van Europa, de aartsengel Michael de komst van de anthroposofie op aarde voorbereidt en tevens een toekomst, die nu voor ons tegenwoordige tijd begint te worden.


(uit Rudolf Steiner Gesamtausgabe 237 en 240)

[info van de uitgever]

Uitgeverij Zevenster, 1991

Karma 7 (antiquariaat)

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 6.00

ISBN 9050640435