menu
 winkelmandje 

Kanker & cannabis

Mijn zoektocht naar heling

Monique Posthumus

Kanker en cannabis, mijn zoektocht naar heling van Monique Posthumus is een dapper, onthullend en inspirerend persoonlijk verslag van Posthumus' zoektocht naar een andere manier van genezen.
Kanker en cannabis is geen pleidooi voor cannabis of tegen chemo. Posthumus kreeg de diagnose ongeneeslijke darmkanker en kwam snel daarna in aanraking met cannabis als mogelijk alternatief voor chemotherapie.
Kanker en cannabis is voor kankerpatiënten, voor naasten van kankerpatiënten, voor workaholics en voor artsen; het bevat naast Posthumus' persoonlijke ervaringen ook belangrijke informatie over o.a. cannabis(olie), chemo, kanker en de werking van de farmaceutische industrie.
Posthumus: 'Dankzij de cannabisolie en dankzij mijn gemoedstoestand heeft mijn ziekteverloop een wonderlijke wending gekregen. De rode lijn in dit boek is de cannabisplant, die mij zoveel goeds heeft gebracht. Ik heb diep respect voor deze plant gekregen. Cannabis hoort niet thuis in een verdoemhoekje.'
info van de uitgever
[Ankh Hermes, 2016]


NBD Biblion bespreking
De auteur vertelt haar belevenissen nadat ze een knobbel in haar lies ontdekte als gevolg van uitgezaaide darmkanker. Ze zou niet meer te genezen zijn, enkel een paar jaar uitstel kunnen krijgen door chemokuren en bestraling. Bij de eerste twee kuren voelde ze zich zo beroerd dat ze op internet ging zoeken naar een alternatief. Ze las over de wonderbaarlijke resultaten bij het innemen van grote dosis cannabisolie, en stortte zich vol op de cannabis. Haar tumoren bleken na enige tijd te slinken. In een directe, toegankelijke stijl volgen we haar ziekte- en genezingsproces in de hoop dat andere kankerpatiënten hier iets aan zullen hebben. Haar persoonlijke verhaal wordt onderbroken door in cursief gestelde informatie over onderwerpen als de lage percentages van genezingen door het nemen van chemokuren, de werkzame stoffen in de cannabisplant, de bijeffecten, en de mails die ze aan artsen en oncologen schreef. Vooral de farmaceutische industrie wordt stevig onder de loep genomen en bekritiseerd. Interessant verhaal voor uitbehandelde kankerpatiënten die niet klakkeloos de voorgeschreven behandelingen willen volgen.

Kanker & cannabis

Mijn zoektocht naar heling

Monique Posthumus · alles van deze auteur 

€ 22.50

ISBN 9789020212747