menu
 winkelmandje 

Kairos

Een nieuwe bevlogenheid

Joke J. Hermsen

Rust en aandacht zijn belangrijke voorwaarden voor creativiteit en helder nadenken, betoogde Joke J. Hermsen in Stil de tijd. Maar hoe komen we na de rust weer in beweging? In Kairos houdt Hermsen een hartstochtelijk pleidooi voor een andere, meer bevlogen tijd. We kennen Chronos als de lineaire, meetbare tijd, maar we zijn Kairos als 'de god van het geschikte ogenblik' vergeten. Toch kan juist deze tijdervaring ons onverwachte kansen en inzichten bieden. Hermsen vindt Kairos terug in het werk van o.a. Nietzsche, Arendt, Bloch, Benjamin en Heidegger, en verbindt deze aan begrippen als enthousiasme, inspiratie, empathie en bezieling.
Deze essays over filosofie, kunst, cultuur en onderwijs ontvouwen nieuwe manieren van hoopvol denken, die ons kunnen inspireren een uitweg uit de crisis te vinden en veranderingen op gang te brengen.

Info van de uitgever
[De Arbeiderspers, 2015]

'Na haar boek Stil de Tijd is er nu een nieuw boek van Joke F. Hermsen: Een nieuwe bevlogenheid. Hierin schrijft zij dat stilte, rust en wachten voorwaarden zijn voor helder nadenken, echte creativiteit en empathie. Hermsen houdt een pleidooi voor een meer bevlogen tijd. Door meer bewust de tijd te nemen en te ervaren ontstaat er meer ruimte. Een inspirerend boek dat een verrassende aanzet geeft om verandering op gang te brengen. Het boek daagt te lezer uit en nodigt uit tot een nieuwe manier van hoopvol denken.'

- Leo Spee, de Wijze Kater, Utrecht

Kairos

Een nieuwe bevlogenheid

Joke J. Hermsen · alles van deze auteur 

€ 19.95

ISBN 9789029587907