menu
 winkelmandje 

Kabouter kinderversjes

Rien Poortvliet

De Kabouter bestaat 40 jaar en ter gelegenheid van dit jubileum sieren de kabouterprenten van Rien Poortvliet in een nieuwe uitgave van het Kabouter kinderversjesboek. De bekendste kinderversjes en -liedjes, en verhalen met humor geschreven door Wil Huygen, zijn gebundeld in dit gezellige voorleesboek voor klein en groot.
Info van de uitgever
[Kosmos, 2016]

NBD Biblion bespreking
Bundel (A4-formaat) met zo'n 45 traditionele Nederlandse kinderliedjes en elf rijmpjes. Op elke dubbele pagina staat een liedtekst met de begeleidingsmuziek, met daaromheen de bekende tekeningen van Rien Poortvliet. De paginagrote en ook kleinere illustraties hebben betrekking op het onderwerp van het betreffende liedje.
Er zijn natuurlijk veel kabouters afgebeeld, maar ook veel dieren. De tekeningen zijn gedetailleerd, waardoor er voor kinderen veel in te ontdekken valt. De liedjes zijn afgedrukt op mat papier, zodat ook de kleuren rustig en nostalgisch overkomen, hetgeen aansluit bij de lieflijke, idyllische afbeeldingen.
Wat betreft de liedjes en rijmpjes: er komen veel oude bekenden voorbij zoals 'De zeven kikkertjes', 'Ik zag drie beren broodjes smeren' en 'Drie kleine kleutertjes'. Daarnaast zijn er ook teksten bij uit het begin van de 20e eeuw, zoals 'De blanke top der duinen' en 'Het zonnetje gaat van ons scheiden'. Hierdoor is deze uitgave vooral geschikt voor grootouders met kleinkinderen. Zo blijven deze liedjes bewaard voor de volgende generatie. Bovendien blijft het een mooi kijkboek door de vele tekeningen. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Kabouter kinderversjes

Rien Poortvliet · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789043919135