menu
 winkelmandje 

Je kunt verschillende keren afscheid nemen

David Servan-Schreiber

Ik kende de prognose. Vroeg of laat zou het terugkomen. Ik kon het onvermijdelijke proces vertragen. Maar er was niets dat ik kon doen om deze kanker voor altijd te doen verdwijnen. Dus dit was het dan. Dit was de terugval. De Grote.

Negentien jaar na zijn eerste diagnose ondergaat David Servan-Schreiber een scan die zijn grootste angst bevestigt: zijn hersentumor is terug. Aangrijpend en moedig beschrijft hij hoe hij dit nieuws heeft aanvaard, en desondanks iedere dag ten volle leeft.
Info van de uitgever
[Kosmos, 2012]


NBD | Biblion bespreking:
De auteur (1961-2011), arts, psychiater en oncoloog, kreeg de afgelopen jaren wereldfaam als ervaringsdeskundige in dubbele zin: hij kreeg een hersentumor en hij maakte zich op uitzonderlijke wijze kennis eigen omtrent alle facetten van kanker: regulier medisch-biologisch wetenschappelijk, klinisch, filosofisch, psychologisch, en volgens de vele complementair-medische theorieen en praktijken, en hij integreerde dit alles in zijn boek 'Antikanker : een nieuwe levensstijl' (2008)*, dat in veertig talen vertaald werd. Mede dankzij zijn werk overwon hij aanvankelijk zijn ziekte, maar na enige tijd trad een remissie op waaraan hij in 2011 is overleden. Dit boek kan opgevat worden als zijn afscheidsbrief: een zeer persoonlijke autobiografische terugblik - enerzijds ontroerend authentiek als document humain en medisch-psychologisch relevant in verband met de vraag hoe mensen in het algemeen persoonlijk omgaan met kanker, anderzijds af en toe bijna enigszins larmoyant aandoend, maar vooral een waardevolle aanvulling op, en afsluitend hoofdstuk van zijn klassiek geworden 'Antikanker'-boek.
H.S. Verbrugh

Je kunt verschillende keren afscheid nemen

David Servan-Schreiber · alles van deze auteur 

€ 10.75

ISBN 9789021551319