menu
 winkelmandje 

Je bent zelf een heks!

(Luisterboek)

Erna Sassen

Loes is een beetje vreemd. Haar grootste hobby is vieze drankjes en zalfjes maken, die ze op vriend en vijand uitprobeert. Zo is haar beste vriend Jurriaan op een dag in één keer al zijn haren kwijtgeraakt. Maar er is nog nooit iets echt gevaarlijks gebeurd.
Totdat Loes een spreekbeurt houdt over homeopathie en daarbij juf Gertie een geluksdrank toedient. Die wordt er niet gelukkig van, maar wel behoorlijk woest. Loes wordt van school gestuurd en gaat samen met Jur op zoek naar een nieuwe school, die beter bij hen past. Daar kan Loes haar speciale gaven verder ontwikkelen. Ze verlost haar vriend op geheimzinnige wijze van hoofdluis, bedenkt een zalf tegen reumapijn bij bejaarden en zorgt voor een knaleffect bij de schoolbarbecue.
En dan ontdekt Jur hoe het komt dat Loes zo goed is in magische kunsten?

Een vrolijk verhaal over hechte vriendschap en hekserij.

info van de uitgever
[Leopold, 2014]

NBD Biblion bespreking
Tweede jeugdboek van de actrice en theatermaakster*. Het is een vrolijk, grappig boek over de drankjes en zalfjes makende Loes en haar vriend Jur. Het verhaal gaat over twee iets te slimme kinderen en de problemen die ontstaan als heks Loes haar zelfgebrouwen probeersels op school gebruikt. Hoewel het verhaal niet in de ik-vorm is geschreven, wordt de wereld overduidelijk door de ogen van de twee kinderen gezien en dat geeft leuke karakterschetsen van de volwassenen in het verhaal. Het verhaal bevat een tweede laag met een aantal verwijzingen: naar iederwijs-scholen, dyslexie, tijd en aandacht hebben voor je kinderen en zien wat er werkelijk speelt. Het zijn verwijzingen die de jonge lezer waarschijnlijk niet zullen opvallen. Ook al staat er af en toe een moeilijk woord in de tekst ('schoolcarriere' en 'schending van privacy'), de vele dialogen zorgen voor vaart in het verhaal en de korte, overzichtelijke zinnen en handzame hoofdstukken maken dit een prettig te lezen boek.

Je bent zelf een heks!

(Luisterboek)

Erna Sassen · alles van deze auteur 

€ 9.99

ISBN 9789025865696