menu
 winkelmandje 

Jaarfeesten

ABC Wegwijzer 11

Samuel Jonas van der Sloot

Een intense maar eigentijdse manier van omgaan met de jaarfeesten; niet vanuit een vergane traditie maar vanuit een levend innerlijk bewustzijn.

In de gang door het jaar markeren de jaarfeesten bijzondere momenten die, wanneer we er innerlijk actief mee om willen gaan, toegang kunnen bieden naar de wereld die achter de wereld van de zintuigen ligt.

In deze ABC Wegwijzer wordt een concrete richting aangeduid om de jaarfeesten in een nieuw licht te beleven en te vieren.

(Nearchus CV, 2008)

Uit een bespreking in 'Rondom het Kind'
Het is opzienbarend, zo niet adembenemend, te lezen hoe de auteur van dit ABC boekje in zo luttele bladzijden weet te verwoorden wat Rudolf Steiner in vele lezingen en cursussen over dit onderwerp uitgesproken heeft! Samuel Jonas van der Sloot volgt met de lezer verschillende malen de kringloop van het jaar, waarbij hij telkens op andere feesttijden de nadruk legt in een Steineriaans aandoend maar goed begrijpelijk Nederlands. Van het hoofdstuk 'Hoe jaarfeesten zelf vormgeven' verwacht onze lezerskring misschien de meeste inspiratie. Dat ligt voor de hand, maar we krijgen geen hapklare brokken uitgereikt, wel gezichtspunten om innerlijk mee aan de slag te gaan, die kunnen leiden tot eigen nieuwe impulsen van de lezer.
Het is een rijk ABC boekje, vol prachtige afbeeldingen in kleur.

Jaarfeesten

ABC Wegwijzer 11

Samuel Jonas van der Sloot · alles van deze auteur 

€ 4.75

ISBN 9789073310568