menu
 winkelmandje 

Inlegwerk in hout

Jack Metcalfe & John Apps

Een complete cursus over de kunst van inlegwerk in hout, met een uitvoerige presentatie over het ambacht. Volledig geïllustreerd met meer dan 300 foto's, inclusief stapsgewijze uitleg over de toegepaste technieken. Al lezende leert men gereedschap en materiaal te gebruiken door basisoefeningen die gericht zijn op het ontwikkelen van de technieken. De inhoud van het boek bestaat dan ook grotendeels uit oefeningen met stapsgewijze illustraties en instructies over de tien ontwerpen die gerekend worden tot de 'klassieke fineermodellen', inclusief de windroos, het bloemenpatroon, schelpen, het schaakbord en de Louis-kubus.
Het laatste gedeelte van het boek bevat vier projecten met betrekking tot inlegwerk in meubelstukken: het ovale fineerplateau, de penanttafel, de sieradendoos en het vuurscherm.
Tevens zijn enige nieuwe en innovatieve fineertechnieken opgenomen, zoals de 'vormhoutmethode' voor het maken van waaiers, de methode voor het persen van fineer in twee stadia en het visgraatontwerp in parket.

info van de uitgever
[Cantecleer, 2004]

Inlegwerk in hout

Jack Metcalfe & John Apps · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789021335117