menu
 winkelmandje 

In verwachting van Adam

Martha Beck

Met de komst van Adam, een kind met het syndroom van Down, wordt het leven van Martha Beck en haar man John totaal ondersteboven gegooid. Ze worden gedwongen alles wat zij als universitaire carrièrejagers ooit belangrijk vonden overboord te gooien en alle waarden in het leven te herzien. Vlijmscherp, onnavolgbaar grappig en met beide benen op de grond beschrijft de pragmatische Martha de tijd van haar zwangerschap en haar beslist niet alledaagse spirituele ontdekkingen; tot hun eigen verbazing beginnen John en Martha in wonderen te geloven. Een waar gebeurd verhaal dat iedereen vertrouwen kan geven, maar in het bijzonder elke spirituele scepticus die met kinderen leeft, met ze werkt of ze verwacht te krijgen.

'Ik geloof werkelijk dat het merendeel van ons 'gewone' mensen een leven lang bezig is om onze schatten als afval weg te gooien en ons afval als schatten te koesteren.
Het leven met Adam en het liefhebben van Adam hebben mij veel geleerd over de waarheid. Hij heeft mij geleerd om naar de dingen zelf te kijken en niet naar de warde die een wrede en vaak gevoelloze wereld ze toekent. Als de moeder van Adam heb ik heel duidelijk leren zien dat hij niet minder mooi is omdat hij lelijk wordt genoemd, niet minder wijs is omdat hij dom lijkt, niet minder kostbaar is omdat hij als waardeloos wordt beschouwd. En dat geldt voor mij net zomin. En voor jou als lezer evenmin. Zoals voor geen van ons.'

(Uitgeverij Christofoor, 2008)

In verwachting van Adam

Martha Beck · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789062388493