menu
 winkelmandje 

Ik heb ook wat te vertellen!

Communiceren met pubers en adolescenten

Martine F. Delfos

Pubers zijn meesters in communicatie, meedogenloos afstraffend als je niet echt in contact met hen treedt. Echt communiceren met pubers is dynamisch en verrijkend, maar je moet wel de juiste houding aannemen en de juiste toon aanslaan.

In haar boek Ik heb ook wat te vertellen! beschrijft Martine Delfos hoe je met pubers en adolescenten in gesprek kunt komen. De socratische wijze van communiceren zet de hersens van pubers op aan. Dat is noodzakelijk omdat hun hersens vaak uitvallen alsof ze last hebben van een stroomstoring. Ouders moeten leren een stapje terug te doen in het contact met de puber. Ze zijn vrij plotseling niet meer de belangrijksten in het leven van hun kind. De ouder-kind relatie krijgt een geheel andere vorm, waarin iedereen opnieuw zijn of haar plaats moet vinden.

Ik heb ook wat te vertellen! is een helder geschreven boek, dat met vele voorbeelden de wereld van de puber op indringende wijze ontsluit. Het geeft handvatten in communicatie met, en opvoeding van pubers en adolescenten. Ook is het een uitstekend hulpmiddel om hun leefwereld te leren begrijpen. De logische opbouw en de vele oefeningen maken het boek geschikt als leerboek in opleidingen voor mensen die met jongeren werken, van leerkracht of politieagent tot therapeut.

Ik heb ook wat te vertellen! is deel 2 in een serie van twee boeken over communicatie: Communiceren met kinderen en jeugdigen. Deel 1 gaat over communiceren met kinderen: Luister je wel naar míj? Gespreksvoering met kinderen tussen vier en twaalf jaar.
Info van de uitgever
[SWP, 7e druk 2011]

NBD | Biblion bespreking
Dit studieboek gaat over praten met pubers en adolescenten. De eerste helft beschrijft een groot aantal aspecten van prepuberteit en puberteit; de tweede helft gaat over gesprekken voeren met pubers.
De auteur is een via de media bekende psychologe en therapeute. Zij richt zich in het boek zowel tot ouders als professionals (leerkrachten, hulpverleners, politie etc.), maar de vorm van het boek en vele voorbeelden uit niet-doorsnee-opvoedsituaties maken het boek wellicht geschikter voor professionals. De opbouw is helder; er is een beknopte en een uitgebreide inhoudsopgave en het boek is aan het eind voorzien van korte oefeningen, samenvattingen, een literatuurlijst en diverse registers. Elk hoofdstuk bevat voorbeelden, overzichtsschema's en puntsgewijze samenvattingen in een duidelijke lay-out. Een hoofdstuk bestaat uit dagboekfragmenten van een dertienjarige. Dit boek is nieuw en sluit aan bij 'Luister je wel naar mij?' dat onlangs een tiende, herziene druk kreeg*. Elk boek is afzonderlijk te gebruiken; samen vormen ze de serie 'Communiceren met kinderen en jeugdigen'

Ik heb ook wat te vertellen!

Communiceren met pubers en adolescenten

Martine F. Delfos · alles van deze auteur 

€ 31.00

ISBN 9789088507069