menu
 winkelmandje 

Ieorg Idur

Roald Dahl


Het boek Ieorg Idur van meesterverteller Roald Dahl is nu leverbaar met de illustraties van Quentin Blake volledig in kleur!

Vanaf zijn balkon kan meneer Hoppe precies op het balkon van zijn onderbuurvrouw kijken. Al jaren is hij stiekem verliefd op mevrouw Zilver, maar hij is te verlegen om haar aan te spreken. Op een dag hoort hij mevrouw Zilver zeggen dat haar schildpad maar niet wil groeien. Meneer Hoppe grijpt zijn kans en verzint voor haar een indrukwekkende toverspreuk. In eerste instantie werkt de truc, maar dan loopt het volledig uit de hand...

Ieorg Idur won in 1991 de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en is nog steeds ongekend populair. Dit boek van Roald Dahl is nu te koop in groot formaat, volledig in kleur!!

Roald Dahl schreef talloze fantastische en veelbekroonde boeken. De grappige tekeningen van sir Quentin Blake maken van elk boek een feest. Roald Dahl was een held in het bedenken van gruwelijke hoofdpersonen, maar het lukte de tekenaars waarmee hij werkte niet om ze er ook echt griezelig, gemeen of grandioos uit te laten zien. Totdat de schrijver ging samenwerken met Quentin Blake. Ineens klopte alles. De verhalenverteller vond Quentin Blake de beste kinderboekenillustrator ter wereld en zei zelfs: 'Het zijn eerder nog Quentins tekeningen dan mijn eigen beschrijvingen die figuren als de GVR, Bulstronk, meneer Griezel en de Opperheks tot leven hebben gebracht.' Dahl en Blake werden beste vrienden en Quentin Blake illustreerde voortaan alle boeken van de schrijver.

info van de uitgever
[De Fontein, 2014]

Ieorg Idur

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 18.50

ISBN 9789026137143