menu
 winkelmandje 

Iedereen eet mee!

Recepten zonder noten, soja, koemelk en ei

Erik Molenschot (e.a.)


Heerlijk eten, ook al heb je een voedselallergie! ALLE kinderen eten met plezier met de pot mee!

In Iedereen eet mee! hebben de auteurs recepten gebundeld waarvan zij merkten dat hun allergische kinderen het wél konden eten. Geen aparte pannetjes met bijzondere ingrediënten, maar gerechten waar het hele gezin van mee-eet. Door spontaan experimenteren zijn geslaagde nieuwe recepten ontstaan en werden bestaande gerechten 'allergievrij' gemaakt.
Kroketten, pizza's en zelfs een verjaardagstaart zijn allemaal weer mogelijk; de gerechten zonder noten, soja, koemelk en kippeneiwit zijn lekker en in een handomdraai klaar.
Info van de uitgever
[Becht, 2007]


NBD|Biblion recensie
Voor ouders van kinderen met een voedselallergie of intolerantie voor koemelkproducten, sojamelkproducten, kippenei, noten en pinda's zijn het inkopen doen en samenstellen van een smakelijk en gezond maal niet eenvoudig. Dit boek voorziet in een groot aantal recepten voor hen die leven met bovengenoemde allergieen of intoleranties. Alle koemelkproducten zijn vervangen door geitenmelk, -kwark, -yoghurt en -kaas. Gewaarschuwd wordt altijd alert te blijven op nieuwe intoleranties of reacties. Vooraf tips en wetenswaardigheden, gevolgd door recepten voor ontbijten, fastfood, voor soepen, bijgerechten, vlees, vis en gevogelte, voor pasta en pizza, feestelijke recepten en nagerechten. De recepten staan meestal op twee, soms op een bladzijde, vrolijk geillustreerd met foto's van gerechten en smullende kinderen en/of met kindertekeningen van de Michiel de Ruyterschool in Amstelveen. De recepten zijn eenvoudig uitvoerbaar, de ingredienten zijn overal, maar zeker bij reformwinkels, verkrijgbaar. Afgesloten met een receptenregister op gerechtsoort. Niet geschikt voor een glutenvrijdieet.

Iedereen eet mee!

Recepten zonder noten, soja, koemelk en ei

Erik Molenschot (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 6.90

ISBN 9789023012054