menu
 winkelmandje 

Huis-houden van het leven

Monique Wortelboer

Wij leven in een tijd waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen maar in die stroomversnelling is er een verbinding zoekgeraakt, die van het contact met de levende werkelijkheid. De verbinding met het leven die voor ons allen binnen handbereik ligt, is te vinden in het eigen huis, in het huishouden.
Het boek leidt de lezer via verschillende invalshoeken naar een nieuwe verbinding met het huishouden.

Monique Wortelboer (1958) studeert geesteswetenschap, doet karma-onderzoek en is moeder van vijf kinderen. Zij publiceerde eerder Huishouden, de zorg voor het leven (2004), de gedichtenbundel Fluweelkristal (2008) en Het kind bouwt zijn huis (2012).
Info van de uitgever
[Kirjaboek, 2013]

NBD Biblion bespreking
'De mens van tegenwoordig is een beetje de draad kwijt. Hoe zou dat toch komen?'
De auteur vraagt zich af wat in onze snel veranderende wereld een constante factor kan zijn, waardoor we ons in die veranderingen staande kunnen houden. Haar conclusie is: de huishouding! Onder meer materialistisch denken leidt tot onvoldoende tijd en energie voor de verzorging van het leven van alledag; niet het proces, maar het resultaat telt. Velen ambiëren geen huishoudelijk werk, maar een spirituele kijk op het huishouden kan hierin verandering brengen: het proces telt sterk mee.
De auteur benadert vanuit de antroposofische gedachte diverse aspecten van de huishouding waarbij deze manier van denken, benaderen en handelen zou kunnen inspireren tot een ombuiging in omgaan met elkaar, de wereld, het milieu, terwijl ook opvoeding, gezondheid, cultuur en dergelijke op een nieuwe en levensvatbare wijze worden beïnvloed. Zélf de huishouding runnen – op een duidelijk aangegeven manier – geeft levenskracht, leidt individueel tot optimale ontwikkeling en bindt de gezinsleden samen. 'Verbinding' is in dit boek het kernwoord.

Huis-houden van het leven

Monique Wortelboer · alles van deze auteur 

€ 20.00

ISBN 9789082207118