menu
 winkelmandje 

Hopsa heisasa

Liedjes voor peuters en kleuters over lente, zomer, herfst en winter

Herman Broekhuizen e.a.

Liedjes over de seizoenen komen ieder jaar weer terug. In deze uitgave is een mooie verzameling opgenomen die op veel peuterspeelzalen en kinderdagverblijven wordt gezongen. Liedjes over bloemen die weer gaan bloeien, lekker buiten spelen en in de golven springen. Dan waait de wind ineens over de bladzijden, wordt er druk gespetterd in plassen en is het winter met sneeuw en brandende kaarsjes.

Ben je de melodie van een liedje vergeten? Die is snel terug te horen op de cd achter in het boek. In een rustig tempo zingt Saskia Koning door de seizoenen begeleid door stemmig gitaarspel.

Samen kijken naar de tekeningen , meezingen , luisteren, dansen en bewegen, alles is mogelijk. Met deze bundel zing en speel je het hele jaar door, thuis en in de opvang.
Info van de uitgever
[SWP, 2010]

NBD | Biblion bespreking
Bundeling van twee eerder afzonderlijk verschenen liedjesbundels* in prentenboekvorm met hedendaagse en traditionele liedjes over de seizoenen met aanverwante zaken, bijvoorbeeld ”Hopsa heisasa 't is in de maand van mei”, ”Onder moeders paraplu” en ”Dag meneer de sneeuwman”, maar ook ”Hansje Pansje Kevertje” en ”Roodborstje tikt”. Het begrip seizoen is ruim geinterpreteerd, want liedjes als ”Dag dokter” en ”We blijven lekker binnen” zijn niet specifiek seizoensgebonden. Achterin (in zeer kleine druk) de muzieknotaties met vermelding van de auteurs van tekst en muziek. Kleurige beweeglijke tekeningen over twee pagina's verdeeld, met afbeeldingen van peuters en kleuters die allerlei handelingen verrichten in een vrolijke sfeer. De 'voorstellingen' omsluiten als het ware de tekst, die is gedrukt op een witte achtergrond. Uitgebreide inhoudsopgave met de titels van de liedjes. Zeer geschikt om met peuters/kleuters te zingen op peuteropvang en basisschool, maar ook thuis. Op de gelijknamige bijgevoegde cd zijn alle liedjes te beluisteren, duidelijk gearticuleerd gezongen door een vrouwenstem, met gitaarbegeleiding. Vanaf ca. 2 jaar.

Hopsa heisasa

Liedjes voor peuters en kleuters over lente, zomer, herfst en winter

Herman Broekhuizen e.a. · alles van deze auteur 

€ 14.90

ISBN 9789085605867