menu
 winkelmandje 

Hoera ik heb ADHD

Van patiënt tot temperament

Frank van Strijen

Gefeliciteerd meneer! U hebt ADHD...' Breed glimlachend schudt de psychiater mij de hand en hij begint mij prachtige verhalen te vertellen over de vele voordelen van ADHD. Met grote ogen zit ik de beste man aan te kijken. Als hij op een gegeven moment stilvalt, neem ik schoorvoetend het woord: 'ADHD? Dat is toch een ziekte?', spreek ik zacht ... De psychiater barst in lachen uit. 'Meneer, u moet niet alles geloven wat ze u vertellen', en hij geeft mij wat namen en adressen van mensen die me kunnen helpen het maximale voordeel uit mijn ADHD te halen. Bij het verlaten van de spreekkamer schudt hij mij nogmaals de hand. 'Nogmaals gefeliciteerd, u bent maar een bofkont. U realiseert zich dat misschien nu nog niet, maar dat komt gaandeweg vanzelf.'

Stel je eens voor dat je bovenstaande reactie had gekregen toen er bij jou ADHD gediagnosticeerd was. Hoe had je je leven met ADHD dan vormgegeven?

Hoera! Ik heb ADHD rekent af met een aantal aannames die je leven met ADHD negatief beïnvloeden. Bijvoorbeeld dat ADHD een ziekte, een stoornis is. Dit boek beweert het tegendeel. ADHD kan je juist in staat stellen tot het leiden van een uniek en uitdagend leven. Niet ondanks de ADHD, maar dánkzij de ADHD. En door de negatieve etiketten van je af te schudden, neem je weer zelf de verantwoordelijkheid voor je leven.

Hoera! Ik heb ADHD bevat meer dan 100 tips, voorbeelden en ervaringen die je helpen om het maximale uit je ADHD te halen. Niet alleen voor jezelf, maar juist voor je omgeving.

Zodat ook jij kan zeggen: Hoera! Ik heb ADHD!
Info van de uitgever
(Beter Leven-SWP, 2013)

NBD Biblion bespreking
Vaak bestaat een boek van iemand die een bepaalde aandoening heeft uit een klaagzang over onbegrip vanuit de omgeving. Dit boek geeft eigenlijk het tegenovergestelde. Heel verfrissend beschrijft de jongerenwerker Van Strijen de positieve aspecten van het hebben van ADHD. Hij verzet zich tegen de negatieve aannames die het leven met ADHD kunnen kenmerken en geeft daarvoor in de plaats een honderdtal tips, vooral bedoeld voor patiënten. Korte stukjes, goed voor de korte aandachtsspanne en afleidbaarheid van de ADHD-er. Vol met adviezen, praktische opdrachten en soms een aanwijzing voor verdieping. De onderwerpen variëren van info over de werking van de hersenen, hoe met jezelf en je omgeving om te gaan tot heel praktische adviezen. Zelfs over hoe een juiste partner te vinden. De schrijver is daar blijkbaar heel goed in geslaagd en zijn partner is dan ook medeauteur van dit aan te bevelen boek voor patiënten en hun omgeving. Met enkele cartoons en invuloefeningen.

Hoera ik heb ADHD

Van patiënt tot temperament

Frank van Strijen · alles van deze auteur 

€ 26.00

ISBN 9789088503597