menu
 winkelmandje 

Hoe leer ik mijn innerlijke kracht te gebruiken?

Een hulpboek voor jongeren

Louise Hayes e.a.

Wat zou je leven er anders uitzien als je je maar over je verlegenheid, angst, zelfkritiek en gebrek aan zelfvertrouwen kon zetten. Je zou meer je eigen weg durven gaan en meer fouten maken, maar je zou ook vrijer en met meer vertrouwen in het leven staan.
Met dit werkboek krijgen jongeren handvatten en vaardigheden in handen die hen helpen het hoofd te bieden aan verstikkende emoties die verlammend kunnen werken. Die emoties verdwijnen niet maar jongeren ontdekken hoe ze ermee om kunnen gaan. Ze leren vertrouwen op hun innerlijke kracht en zijn uiteindelijk in staat heftige emoties op een rustige manier te hanteren, vrienden te maken en doelen te bereiken.
info van de uitgever
[SWP, 2013]

NBD Biblion bespreking
Om standvastig in het leven te staan is een goede zelfkennis belangrijk. Weten wat je sterke kanten zijn, maar ook je zwakke kanten, waarvoor je bang bent.
Dit werkboek gaat over wat het betekent een mens te zijn en hoe je je innerlijke kracht kunt verbeteren door vaardigheden te ontwikkelen die aandachtige krijgervaardigheden worden genoemd. Hiervoor moet aan een viertal vaardigheden worden gewerkt: leren ademhalen en rustig worden, observeren, luisteren naar eigen waarden en besluiten iets te gaan ondernemen en dat ook te gaan doen.
Aan de hand van casussen wordt ingegaan op de situatie en worden allerlei oefeningen en opdrachten gegeven om jezelf te leren met moeilijke situaties om te gaan en om je eigen positie daarbij in te nemen.
In dezelfde opzet verschenen van verschillende auteurs (zelf)hulpboeken over onder meer eetproblemen*, angsten, emoties en stress. Zeer praktisch werkboek voor jongeren dat zowel individueel als in groepsverband kan worden gebruikt. Vanaf ca. 13 jaar.

Hoe leer ik mijn innerlijke kracht te gebruiken?

Een hulpboek voor jongeren

Louise Hayes e.a. · alles van deze auteur 

€ 20.00

ISBN 9789085606581