menu
 winkelmandje 

Het zakmes

Sjoerd Kuyper

Het beroemdste boek van Sjoerd Kuyper met een zilveren randje

Mees vindt in zijn broekzak het nieuwe zakmes van zijn beste vriend Tim. Op zich zou dat geen probleem zijn, maar Tim is verhuisd en Mees is bang dat mensen denken dat hij het zakmes gestolen heeft. Mees besluit het zakmes aan Tim terug te bezorgen.

Er komt een geweldig plan in hem op. Een plan, zo
groot, dat het bijna niet in zijn hoofd past.

De verfilming van Het zakmes won de Cinekid Film Award, een Gouden Kalf voor Beste Regie en als klap op de vuurpijl de prestigieuze Emmy voor het beste jeugdprogramma.

Het zakmes is een boek én een film van alle tijden. Ter gelegenheid van het zilveren jubileum van de film brengen wij het boek nu in een supermooie gebonden editie, met fonkelnieuwe tekeningen van niemand minder dan Alice Hoogstad.

info van de uitgever
[Lemniscaat, 2017]


NBD Biblion bespreking

De zesjarige Mees, zoon van een beroemde zangeres, krijgt op zijn eerste schooldag te horen dat zijn vriend Tim gaat verhuizen. Voordat Tim vertrekt, laat hij Mees zijn zakmes zien. Mees ontdekt thuis dat hij het zakmes per ongeluk in zijn eigen zak heeft gestopt. Hij wil het mes graag teruggeven maar weet niet waar Tim woont. Via een televisieoptreden bij Bert Boots kindershow kan hij Tim het mes weer teruggeven. Een origineel verhaal, erg leuk verteld. De auteur schrijft in eenvoudige, begrijpelijke taal en is geenszins betuttelend. Bepaalde ideeen en gedragingen, die kinderen van deze leeftijd zullen herkennen, komen tot uiting. Een gezellig boekje om voor te lezen maar zeker ook om zelf te lezen voor goede lezers vanaf ca. 7 jaar. Ook te zien geweest als televisieserie en als bioscoopfilm (bekroond met o.a. een Emmy Award en het Gouden Kalf 1993)

Het zakmes

Sjoerd Kuyper · alles van deze auteur 

€ 14.95

ISBN 9789047707943