menu
 winkelmandje 

Het vreemde verhaal van Jeroen,

zijn pet, zijn rugzak en de bal...

Thé Tjong-Khing

Jeroen gaat buiten spelen. Maar op deze dag is alles anders dan anders. Jeroen valt in een ravijn en belandt in een paradijselijke wereld vol vreemde wezens. Die pakken niet alleen zijn bal, maar ook zijn pet en rugzak af. Jeroen gaat er onvervaard achteraan. Hij is slim, helpt waar hij kan en maakt nieuwe vrienden. Maar niet iedereen is wat hij lijkt...

Een prentenboek zonder woorden, waarin de magische wereld van Jheronimus Bosch het toneel wordt van een spannend avontuur.
Volg de pet, de rugzak en de bal...
Ontdek het verhaal zelf in de meesterlijke illustraties van Thé Tjong-Khing.
Info van de uitgever
[Leopold, 2015]


NBD Biblion bespreking
Kunstprentenboeken zijn in zwang. De uitgever verzocht Thé Tjong-Khing (gelauwerd, bejubeld en veelvuldig bekroond illustrator) om ter ere van het Jheronimus Bosch-jaar (2016) een prentenboek te maken. De typische en kenmerkende duivelse en satirische afbeeldingen van deze kunstschilder uit de vijftiende eeuw, beter bekend als Jeroen Bosch, zijn door de illustrator in een verhaal geplaatst: Jeroen gaat buiten spelen en valt in een ravijn. Hij komt terecht in een bovenaardse wereld vol met vreemde wezens. Hij raakt zijn bal, rugzak en pet kwijt, maar gaat zonder vrees op zoek. Hij krijgt hulp van nieuwe vrienden, maar er dreigt gevaar uit onverwachte hoek. Gelukkig is er de reddende engel, letterlijk en figuurlijk. Deze kunstenaar maakt met 'Bosch' een imponerend kijk- , zoek- en vertelboek in groot formaat dat gekenmerkt wordt door sfeerrijke en sterke beeldtaal. Er valt eindeloos veel te ontdekken in dit tekstloze prentenboek. Onlangs maakte Thé het kunstprentenboek 'Kunst met taart'. Bekijk, bewonder en geniet van het werk van deze grootmeester. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Het vreemde verhaal van Jeroen,

zijn pet, zijn rugzak en de bal...

Thé Tjong-Khing · alles van deze auteur 

€ 17.50

ISBN 9789025868895